aA
Johno F. Kennedy (Džono Kenedžio) jaunesniojo lėktuvas 1999 metų liepos 16 dieną sudužo todėl, kad jis jo nesuvaldė. Apie tokią Nacionalinės transporto saugumo valdybos (NTSV) išvadą ketvirtadienį pranešė "NBC News".
Vieno variklio lėktuvas "Piper Saratoga II" nukrito į Atlanto vandenyną netoli Masačiūsetso valstijai priklausančios Martas Vinjardo salos. Žuvo visi trys juo skridę žmonės - J. Kennedy su žmona bei žmonos sesuo.

Tyrėjai priėjo išvadą, kad avarija įvyko grynai dėl lakūno klaidos. Jie neaptiko jokių mechaninių lėktuvo gedimų ir negavo jokių duomenų apie nepalankius orus.

Praėjus beveik metams po avarijos, NTSV rengia galutinę tyrimo ataskaitą, kuri bus paskelbta artimiausiomis savaitėmis. Iki šiol jokie tyrimo duomenys nebuvo skelbiami.

Pasak televizijos, galutinėje ataskaitoje bus rašoma, kad buvusio JAV prezidento Johno Kennedy (Džono Kenedžio) sūnus "neteko orientacijos erdvėje". Tai būklė, kai lakūnas nebesuvokia lėktuvo padėties, nebežino, kaip pakreipti jo sparnai ir ar lėktuvas netenka aukščio.

Tyrėjai taip pat paminės pranešimus, kad avarijos naktį visame šiame Masačiūsetso pakrantės rajone tvyrojo tiršta migla. Ataskaitoje nebus verčiama kaltė J. Kennedy nepatyrimui, tačiau bus teigiama, kad jis nesugebėjo pasinaudoti lėktuvo prietaisų rodmenimis.

Anksčiau buvo pranešama, kad žuvusiųjų Carolyn Bessette (Karolin Biset) ir jos sesers Lauren Bessette (Loren Biset) šeima ketina pateikti ieškinį Kennedy (Kenedžių) šeimai dėl artimo žmogaus mirties arba nerūpestingumo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.