aA
Anoreksiški ir ypač ploni modeliai greičiausiai jau nebepasirodys Britanijos žurnalų moterims viršeliuose.
Trečiadienį Londone įvykusiame neįprastame žurnalų redaktorių pasitarime buvo nuspręsta “kontroliuoti viršeliuose pasirodančius įvaizdžius” bei “naudoti įvairių formų ir apimčių manekenių nuotraukas”.

Vyriausybės organizuotame pasitarime buvo išreikštas rūpestis dėl didėjančio skaičiaus moterų su mitybos sutrikimais bei įrodymų, jog žiniasklaidos platinami ypaš lieknų modelių įvaizdžiai atima iš moterų pasitikėjimą savimi.

Žurnalo “Marie Claire” redaktorė Liza Jones teigė: “Madų industrija yra per daug išgražintas pasaulis, kuris pastaruoju metu atitolo nuo realaus gyvenimo. Apimtys yra labai subjektyvus dalykas, tačiau mes galėtume nustatyti minimalių apimčių reikalavimus manekenėms, kurios pasirodys mūsų žurnalų puslapiuose.”

Daugiau kaip milijonas britų kenčia nuo mitybos sutrikimų, o didžioji dalis iš jų – moterys.

Gegužės mėnesį Britų medikų asociacija perspėjo, kad žiniasklaidos priemonėse propaguojamas ypač lieknų moterų įvaizdis turi akivaizdžios įtakos sergančiųjų anoreksija ir bulimija skaičiaus didėjimui.

Liza Jones prisipažino, kad šiais metais įvykusiame “Marie Claire” redaktorių iš viso pasaulio susitikime buvo paminėta, kad kenčiančių nuo mitybos sutrikimų žmonių skaičius ypač greitai auga besivystančiose šalyse tokiose kaip Indija, Pietų Afrika ar Brazilija.

“Vakarų žiniasklaida neišvengiamai daro įtaką vargingiausioms pasaulio merginoms ir moterims,” pridūrė ji. “Mes eksportuojame idėją, kad moterys turi jaustis nepatenkintos savimi.”

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.