aA
Prie Graikijos parlamento Atėnuose šeštadienį nugriaudėjo bombos sprogimas, kurį pasmerkdamas šalies premjeras Georgas Papandrėjas pažadėjo, kad "demokratija nebus įbauginta".
Prie Graikijos parlamento sprogo bomba
© Corbis

Per sprogimą niekas nebuvo sužeistas, pranešimų apie padarytą žalą nėra, pranešė policija.

"Ši graikams itin simboliška vieta nėra ir nebus saugoma", - sakė piliečių apsaugos ministras Michalis Chrysohoidis.

Prieš sprogimą, kuris nugriaudėjo maždaug 20 val. vietos (ir Lietuvos) laiku, kažkas paskambino į laikraščio "Eleftherotypia" redakciją ir perspėjo dėl bombos.

Policija evakavo žmones iš to rajono prie Nežinomo kareivio kapo, kur paprastai vaikštinėja nemažai žmonių. Patį kapą saugo išskirtine uniforma garsėjanti prezidento sargyba "Evzoni", kurios keitimosi ceremoniją visada stebi daug turistų.

Sprogstamasis užtaisas su laikrodiniu mechanizmu, kuris buvo paslėptas šiukšlių dėžėje, esančioje keli metrai nuo "Evzoni" sargybos būdelės, sprogo praėjus 17-ai minučių po minėto skambučio - kiek greičiau nei nurodė skambinęs anonimas.

Kovos su terorizmu pareigūnai tiria šį išpuolį, kuris yra pirmasis, įvykdytas Graikijos demokratijos centre, ir dėl kurio policija kaltina kraštutinius kairiuosius ar anarchistus.

Nuo 2008 metų gruodžio, kai vienas policijos pareigūnas nušovė jaunuolį, Graikiją krėtė išpuoliai prieš ekonominius interesus ir politikų biurus. Naujausias toks išpuolis, kurio metu buvo padaryta daug žalos Graikijos didžiausiai draudimo kompanijai "Ethniki Asfalistiki", buvo įvykdytas Atėnuose gruodžio 27 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.