aA
Šeštadienio rytą sostinės Antakalnio kapinių prieigose būriavosi šimtai žmonių – čia vyko registracija į tradicinį, jau devynioliktąjį kartą vykstantį pagarbos laisvės kovotojams bėgimą „Gyvybės ir mirties keliu“. Šį kartą į renginį atvyko daugiau kaip 2300 bėgikų. Jie per keliasdešimt minučių nubėgo iki aukščiausio pastato Lietuvoje – Vilniaus televizijos bokšto.
Vilniaus gatvėse – 2300 bėgikų
© A.Didžgalvio nuotr.

Tiesa, prieš tai šalies regionų atstovai, varžybų organizatoriai ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pirmininkas Artūras Poviliūnas padėjo gėlių prie žuvusiųjų Laisvės gynėjų kapų. Ir netrukus po vidurdienio į orą pakilus karinių raketų salvei finišo link pasileido minia žmonių.

Praėjus vos daugiau nei pusvalandžiui finišavo ir pirmasis bėgimo dalyvis – Darius Sadeckas.

Šaulių sąjunga į bėgimą atsiuntė daugiau kaip aštuonis šimtus dalyvių, antra pagal gausumą organizacija – Generolo Jono Žemaičio karo akademija, trečia – Generolo Stasio Raštikio puskarininkių mokykla.

Prie finišo bėgimo dalyviams nemokamai dalintos bandelės, liejosi karšta arbata. Prie Sausio 13-osios memorialo tradiciškai buvo padėtos gėlės žuvusiems už mūsų nepriklausomybę atminti.

Organizatoriai, matydami tokią dalyvių gausą, džiaugėsi, kad bėgime dalyvavo daug aktyvių žmonių, nepabūgusių šalčio ar žadėtos pūgos bei tikino, jog jubiliejiniame, 20-ajame bėgime kitąmet dalyvaus trys su puse tūkstančio dalyvių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.