aA
Sulaikyta telefoninių sukčių bendrininkė, iš vaiko išviliojusi tėvų papuošalus ir kitus daiktus. Vakar buvo prašoma teismo leidimo ją suimti. Policija tęsia tyrimą, nes berniukui į namus skambino vyrai. Nustatyta, kad skambinta iš Marijampolės. Policijos pareigūnai beveik neabejoja, kad sukčiai atlieka laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos darbų kolonijoje.
Įtariamąją atpažino vaikas
© A.Didžgalvio nuotr.

Telefonas vienos Vilniuje gyvenančios šeimos bute suskambo rugsėjo pabaigoje. Dvylikametis sutuoktinių sūnus tada namie buvo vienas. Skambino vyras. Jis prisistatė esąs policijos pareigūnas. Neva apgailestaudamas "pareigūnas" paaiškino, kad mamytė ir tėvelis padarė nusikaltimą, yra uždaryti ir dabar reikia pinigų, kad jie būtų paleisti. Patiklus berniukas išieškojo namus, bet pinigų nerado. Tada sukčiai jam pasakė, kad tiks ir papuošalai, ir mobilieji telefonai. Susitikimas buvo paskirtas visai kitame miesto gale, nei šeima gyvena.

Į susitikimą atėjo moteris. Ji prisistatė esanti nukentėjusiojo nuo jo tėvų giminaitė ir paėmė atneštus papuošalus bei telefoną. Sukčių bendrininkė su vaiku ilgai kalbėjosi, jį guodė. Moteris tikino, kad jo tėvelis ir mamytė iš karto bus paleisti ir jiems daugiau niekas jokių pretenzijų neturės. Iš dalies tai, kad moteris taip ilgai bendravo su vaiku, ją ir pražudė. Sulaikyta ji viską neigė, tačiau dvylikametis buvo labai gerai įsiminęs jos veidą, balsą, figūrą. Jis be jokių abejonių iš karto atpažino įtariamąją.

Paaiškėjo, kad tai 29 metų vilnietė. Policijai ji labai gerai žinoma. Ne kartą buvo teisiama už vagystes iš namų, parduotuvių, automobilių. Atliko laisvės atėmimo bausmę Panevėžio moterų pataisos namuose. Pasak pareigūnų, sulaikytoji ir dabar viską neigia, ji tikina niekada nepažinojusi jokių vyrų iš Marijampolės. Tačiau pareigūnai tikisi, kad atliekant tyrimą nusikaltimo organizatoriai bus surasti.

„Lietuvos žinios“