aA
Širvintų rajono savivaldybės taryba dar pernai gruodį kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT) dėl tarybos nario Alfredo Astiko žmonos Jurgitos Pukaitės gaunamų motinystės išmokų.
Širvintų r. savivaldybės tarybai įtarimų sukėlė politiko žmonos gaunamos motinystės išmokos
© Corbis

Širvintų rajono visuomenės informavimo priemonėse paskelbta apie galimus korupcijos faktus, susijusius su partijos „Tvarka ir teisingumas" Širvintų skyriaus pirmininko A.Astiko žmonos gaunamomis 7 tūkst. Lt per mėnesį motinystės išmokomis.

Šios situacijos paaiškinimo prašė ir Širvintų gyventojai, pateikę klausimą Savivaldybės interneto svetainėje.

Besilaukdama antrojo vaiko J. Pukaitė 2008 m. balandžio-spalio mėnesį buvo įdarbinta UAB „Vasmangas“ leidžiamame savaitraštyje „Širvinta“. J. Pukaitė dirbo reklamos vadybininke. Per mėnesį jai buvo mokamas 7 tūkst. litų atlyginimas.

Sprendimas dėl priėmimo į darbą ir algos dydžio buvo priimtas UAB „Vasmangas“ akcininkų susirinkime. Pikantiškumo visai šiai istorijai prideda faktas, kad pagrindiniai UAB „Vasmangas“ akcininkai yra patys sutuoktiniai - A. Astikas (apie 80 proc. akcijų) ir jo žmona J. Pukaitė (apie 20 proc. akcijų).

Abejonių sukėlė ir tai, kad 7 tūkst. litų algą J.Pukaitei mokėjęs savaitraštis visiškai kitaip įvertino savaitraščio vyr. redaktorės, kartu einančios UAB „Vasmangas“ direktorės pareigas, Neringos Tuškevičienės darbą. Jos atlyginimo dydis „leido“ jai skirti nemokamą darželio lankymą dviems vaikams ir nemokamą maitinimą mokykloje vyresniajai jos dukrai.

2009 m. gruodžio pabaigoje Širvintų rajono savivaldybė gavo FNTT atsakymą, kad situaciją aiškinasi FNTT Vilniaus apskrities skyrius.

Kaip Iz.lt sakė FNTT Organizacinio skyriaus vyriausioji specialistė Rūta Andriuškaitė, FNTT Vilniaus apskrities skyrius renka papildomus duomenis procesiniam sprendimui priimti. Tik po to bus priimtas sprendimas, imtis tyrimo, ar ne.

www.intoszinios.lt