aA
Į didžiąją politiką sugrįžtantis ekspremjeras Gediminas Vagnorius neatsisakytų tapti ministru, tačiau valdantieji , siekiantys sustiprinti koaliciją jo atstovaujama politine jėga, kol kas baidosi tokios minties, rašo „Kauno diena“.
Gediminas Vagnorius
Gediminas Vagnorius

Valdantieji kol kas neskelbia, kokiomis sąlygomis pasikviestų "Vieną Lietuvą" ir G.Vagnoriaus vadovaujamą partiją į koaliciją. Spėjama, kad už dalyvavimą koalicijoje "Viena Lietuva" gali pareikalauti postų vyriausybėje.

Dalis konservatorių būtų nepatenkinti, jeigu "Viena Lietuva" siūlytų G.Vagnorių paskirti ministru.

Neoficialiai užsimenama, kad jis galėtų pretenduoti į ūkio arba užsienio reikalų ministro postus. "Būtų sudėtinga įsivaizduoti bendradarbiavimą, jeigu būtų keliama tokia sąlyga",- teigė J.Razma.

Pats G.Vagnorius aptakiai kalba apie susijungusių "Vienos Lietuvos" ir KKSS galimą įsitraukimą į valdančiąją koaliciją.

"Aš sunkiai įsivaizduočiau darbą A.Kubiliaus Vyriausybėje. Mes nekeliame jokių išankstinių sąlygų dėl postų, tačiau jeigu Vyriausybė būtų reformuojama ir su mumis būtų kalbama apie įsitraukimą į bendrą darbą, mes neatmestume tokios galimybės",- sakė jis.

G.Vagnorius informavo, kad Seimo pirmininkė Irena Degutienė jau prieš kurį laiką pateikė "Vienai Lietuvai" bendradarbiavimo parlamente gaires ir dėl to jau esą susitarta.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.