aA
Nuo pirmadienio Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT) palieka ilgametis jos vadovas Rimgaudas Stanislovas Vaičiulis. Premjeras Andrius Kubilius savo potvarkiu 67-erių R. S.Vaičiulį atleido iš pareigų pasibaigus jo tarnybos pratęsimo laikui.
Dėl amžiaus Viešųjų pirkimų tarnybą palieka R.S.Vaičiulis
© DELFI

„Aš turbūt vienintelis iš visų valstybės tarnautojų, kuriam penkis kartus buvo pratęstas tarnybos laikas. Aš daugiau tokių valstybės tarnautojų nepažįstu. Man pirmasis pratęsimas buvo 2005 sausio 10 dieną, kai man suėjo 62,5 metai. Taip man kadencija buvo pratęsta penkis kartus, aš viską surinkau, kiek tik galiu surinkti gyvenime. Man viskas pasibaigė, teisingai padarė premjeras, kad mane atleido, nes kitaip jis būtų pažeidęs įstatymą“, – DELFI sakė R. S. Vaičiulis.

Premjeras potvarkį, kuriuo atleidžiamas VPT vadovas, pasirašė dar praėjusią savaitę.

Dabar galiojančiame Valstybės tarnybos įstatyme numatyta, kad įstaigos vadovo ar karjeros valstybės tarnautojo, kuriam suėjo 65 m., tarnyba gali būti pratęsta.

Tačiau ją pratęsti galima ne trumpiau nei vieneriems, bet ir ne ilgiau nei penkeriems metams.

R. S. Vaičiulis, ir baigęs darbą VPT, ilsėtis neplanuoja – mielai dar kur nors padirbėtų.

„Dar norėčiau padirbėt, bet ką dabar darysi. Nei fiziologiškai, nei kitaip nesu pasenęs tiek, kad negalėčiau dirbti.

Prieš pensiją – papeikimas

R. S.Vaičiulis. VPT nuotr.
R. S.Vaičiulis. VPT nuotr.

DELFI primena, kad gruodžio viduryje Viešųjų pirkimų tarnybos vadovui A. Kubilius skyrė papeikimą dėl aplaidaus ir netinkamo pareigų vykdymo.

Papeikimas skirtas po tyrimo, kuris buvo pradėtas po to, kai ūkio ministras Dainius Kreivys informavo, jog 2008 m. „Sodra“, grubiai pažeisdama Viešųjų pirkimų įstatymą, neskelbiamų derybų būdu už beveik 3,9 mln. Lt įsigijo 1080 kompiuterių.

Tuometinis „Sodros“ vadovas Mindaugas Mikaila po šios informacijos paviešinimo parašė atsistatydinimo pareiškimą.

Taip pat premjeras, vadovaudamasis Korupcijos prevencijos įstatymu, yra kreipęsis į Specialiųjų tyrimų tarnybą, prašydamas pateikti informaciją, ar R. S. Vaičiulis nėra padaręs korupcinio pobūdžio požymių turinčios nusikalstamos veikos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.