aA
Kinijos pietuose esančio Guangdžou miesto komunalinių namų gyventojus ketinama bausti už spjaudymą ir šiukšlinimą viešose vietose. Pagal parengtą projektą, gyventojams baudos taškai bus skiriami už įvairius nusižengimus. Už spaudymą viešose vietose bus skiriami trys baudos taškai, už šiukšlinimą – penki, rašo telegraph.co.uk.
Gyventojus baus už spjaudymą
© Corbis

Už daiktų mėtymą iš aukščiau esančių butų grės septyni baudos taškai. Nuobaudos bus skiriamos už triukšmavimą ir lošimą, o visi, surinkę 20 baudos taškų, bus priversti išsikelti.

Projektą parengęs ir internete paskelbęs Guangdžou žemės ir būsto valdymo biuras teigia, jog tokia idėja gimė susipažinus su būsto valdymo praktika Honkonge. Dabar projektas pateiktas svarstyti visuomenei.

Spjaudymasis yra Kinijoje plačiai paplitęs įprotis, tad prieš Pekino olimpines žaidynes 2008 metais teko išleisti specialius nurodymus, raginančius taip nesielgti.

Tačiau vietos dienraščio „New Express Daily“ teigimu, valdžia yra įpareigota suteikti būstą skurdžiai gyvenantiems žmonėms, tad nė vienas negali būti išvarytas iš namų dėl savo įpročių. Dienraščio teigimu, gyventojai taip patirtų diskriminaciją dėl skurdo.

www.lrt.lt