aA
JAV analitinės žvalgybos kompanijos „Strategic Forecasting“ apžvalgoje rašoma, jog didelė tikimybė, kad suaktyvės Rusijos politinė ekspansija į kaimynines valstybes, informuoja DELFI.ee.
JAV žvalgybos analitikai baiminasi Rusijos ekspansijos į kaimynines šalis
© A.Didžgalvio nuotr.

„Stratfor“ analitikų nuomone, iki 2010 m. metų pabaigos buvusi TSSR teritorija taps Rusijos įtakos zona. Bet koks bandymas pakeisti situaciją pareikalaus daugybės pastangų, savo tinklaraštyje rašo Estijos parlamentaras Markas Mikkelsonas.

JAV žvalgybos analitikų manymu, viena iš priežasčių, kodėl didėja Rusijos aktyvumas, yra ta, kad JAV susitelkė į Afganistano ir Irako problemų sprendimą, o Vakarų Europos temai Baltuosiuose Rūmuose beveik neskiriama dėmesio.

Todėl šiais metais Rusija gali pamėginti susilpninti Vakarų (ir Turkijos) įtaką Ukrainai, Kazachstanui, Baltarusijai, Armėnijai ir Azerbaidžianui. Tokiais veiksmais siekiama sukurti politinę sąjungą buvusioje TSSR teritorijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.