aA
Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas, išnagrinėjęs administracinio teisės pažeidimo bylą, T.C. (g. 1989 m.), kuris, būdamas neblaivus, apdaužė Lenkijos ambasados automobilį, skyrė 15 parų administracinio arešto bausmę ir 3 metams atėmė teisę vairuoti transporto priemones.

Pažeidėjas pats paprašė jam skirti administracinį areštą, kadangi šiuo metu yra bedarbis ir neturi lėšų sumokėti piniginę baudą, o dirbti viešuosius darbus nesutiko.

T.C. buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už tai, kad 2009 metų rugsėjo 16-ąją apie 23.36 val., būdamas neblaivus (1,81 promilių), vairavo automobilį „Audi 100“ ir, važiuodamas Smėlio gatve šalia Lenkijos ambasados Vilniuje, automobilio nesuvaldė, atsitrenkė į automobilį „Škoda Octavia“, priklausantį Lenkijos Respublikos ambasadai, ir į automobilį „Audi A4“, priklausantį Lietuvos pilietei.

Jis šiuos automobilius apgadino, o policijos pareigūnams nepateikė privalomojo civilinės atsakomybės draudimo.

Policijos pareigūnus į įvykio vietą iškvietė prie ambasados budėjęs policininkas, kol buvo forminamas eismo įvykis, vairuotojas, palikęs automobilį, nuo pareigūnų pabėgo, jis buvo sulaikytas gretimoje gatvėje.

Teisme pažeidėjas kaltę pripažino, paaiškino, kad vairuotojo pažymėjimą turi nuo 2008 metų, todėl po autoįvykio išsigando ir iš avarijos vietos pabėgo.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK) numato, kad už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, padarytą neblaivaus asmens ir nulėmusį turto sugadinimą, numatyta bauda nuo 4000 iki 5000 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.