aA
Net baisiausias siaubo filmas neprilygo vaizdo kameros užfiksuotiems įvykiams, kurie trečiadienį buvo parodyti Klaipėdos apygardos teismo salėje. Čia buvo peržiūrėta klaipėdiečio verslininko nužudymo bylos vaizdo medžiaga, rašo „Lietuvos rytas“.
Teisme - šiurpios žmogžudystės įrodymai
© Corbis

Žudikas beveik visą valandą, kol buvo sukama nusikaltimo vaizdajuostė, sėdėjo rankomis susiėmęs galvą.

Tragedija nutiko pernai liepos 26-osios vakarą. Trejus metus pažįstami vyrai susitiko metalais prekiaujančios Klaipėdos įmonės „Melesta“ patalpose. 41 metų klaipėdietis Saulius Jablonskis, įmonės prekybos direktorius, čia laukė 33 metų Mindaugo Žiobos, kuris jam buvo skolingas nemažą pinigų sumą.

Kabinete įrengta vaizdo kamera užfiksavo, kaip 18 val. 39 min. S.Jablonskis ateina į savo kabinetą. Šviesiais drabužiais vilkintis gerai nusiteikęs vyras atsisėda prie darbo stalo, sklaido dokumentus, vėliau pakyla ir vaikštinėja po kabinetą, nes bičiulis vėluoja.

20 valandą 11 minučių pasirodo M.Žioba. Po kurio laiko M.Žioba pasiima savo rankinę ir vėl išeina pro duris. Po kiek laiko grįžta į kabinetą su rankine. Ekrane – paskutinės S.Jablonskio gyvenimo akimirkos. Jis sėdi prie darbo stalo. Prieina M.Žioba ir paduoda jam pinigų „lėlę“ – praėjusiame teismo posėdyje vyras aiškino, kad ją pasidarė savo mašinoje pakeliui į Klaipėdą.

S.Jablonskis paima „lėlę“ ir ją apžiūrinėja. Tuo metu M.Žioba iš rankinės išsitraukia peilį ir smogia bičiuliui į krūtinę. Jis pakyla nuo kėdės, žengia kelis žingsnius pirmyn ir krinta ant grindų. M.Žioba dingsta už durų, bet netrukus vėl pasirodo kabinete. Jis prieina prie gulinčiojo ir ima badyti jį peiliu. Teismo salėje susirinkę žuvusiojo artimieji nuščiuvo ir tarsi susitarę ėmė pusbalsiu skaičiuoti dūrius – vienas, du, trys... dvylika, trylika. Beveik visi – į širdies plotą.

Už grotų sėdintis M.Žioba rankomis iš visų jėgų spaudžia ausis.

Televizoriaus ekrane – tolesni įvykiai. Po kraupios egzekucijos M.Žioba prieina prie darbo stalo, susikrauna į rankinę ant jo gulinčius dokumentus, įsimeta žuvusiojo mobiliojo ryšio telefoną ir išeina.

Skuodo rajone įsikūręs M.Žioba turėjo individualią automobilių remonto įmonę. Pasak jo, S.Jablonskis jam pasiūlė užsiimti metalų prekyba Skuodo rajone, paskolino 40 tūkstančių litų su sąlyga, kad bus grąžinta 60 tūkst. litų. Tačiau viską suskaičiavęs M.Žioba suprato, kad tiek pinigų neužteks. Todėl po kelių savaičių grąžino 40 tūkst. litų. Esą klaipėdietis nuo sausio ėmęs reikalauti grąžinti skolą ir procentus, o vėliau net grasino, nors pagal pasirašytą vekselį terminas turėjo baigtis tik kitų metų vasarą.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.