aA
Naujųjų metų rytą Didžioji Britanija atsibudo kankinama pagirių. Socialinių ir sveikatos priežiūros tarnybų duomenimis, britų girtavimas naujametę naktį buvo pasiekęs neregėtą mastą, rašo „Lietuvos rytas“. Apytiksliais apskaičiavimais, naktį į sausio pirmąją britai alkoholiui išleido 100 mln. svarų sterlingų (386 mln. litų). Ir tai – tik aludėse, baruose ir klubuose.
Britų naujametės išgertuvės kainavo milijonus
© DELFI (A.Sarcevičiaus nuotr.)

Netgi toks garbus universitetinis miestas kaip Kembridžas šią naktį patyrė girtaujančio jaunimo sukeltą chaosą.

Kembridžo valdžia iš anksto numatė galimas pasekmes. Ji įrengė specialią lauko ligoninę, kurioje buvo teikiama pagalba padauginusiems alkoholio, apsinuodijusiems ar patyrusiems traumas.

Palaikyti tvarką Kembridže medikams padėjo ir 15 teritorinės armijos karių. Ne be reikalo – daugelis besikreipusiųjų medicinos pagalbos buvo tokie girti, kad vargiai galėjo pastovėti ant kojų ir nebeapvertė liežuvio.

Naujųjų metų naktį gelbėjimo tarnybų darbą gerokai apsunkino ir Didžiojoje Britanijoje spaudęs šiai šaliai neįprastas šaltukas – temperatūra daugelyje regionų buvo nukritusi iki 5 laipsnių šalčio.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.