aA
Aštuoniolikmetis, kuris praeitų metų pavasarį nužudė savo draugę apipildamas ją benzinu ir padegdamas, buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos. Jessicai M. buvo tik 17 metų, kai jos vaikinas Stewartas B. įsiuto išgirdęs grasinimą jį palikti.
Savo draugę sudeginęs 18-metis nuteistas iki gyvos galvos
© DELFI

Teisme paaiškėjo žiaurios šios egzekucijos aplinkybės. Pasirodo, kad deganti mergina negalėjo savęs užgesinti ar prisišaukti aplinkinių pagalbos, nes vaikinas užrėmė kambario duris ir neleido merginai išeiti.

Po dešimt dienų trukusio teismo proceso, prisiekusieji skyrė kaltinamajam kalėti iki gyvos galvos. Teisėjas pabrėžė, kad auka mirė ypač skausminga mirtimi, kurią sukėlė neregėtas žiaurumas.

Teismo metu vaikinas, kurį aplinkiniai įvardijo kaip užkietėjusį nusikaltėlį, bandė įrodyti, kad padegė merginą netyčia. Jessica neva užsidegė nuo kanapių suktinukės žarijų, kurią įtariamasis rūkė po to, kai iš pykčio apipylė merginą benzinu.

Incidentas, kurio auka tapo mergina, prasidėjo, kai paauglė pareiškė savo žudikui, jog jis bučiavosi su kita mergina. Už šiuos žodžius vaikinas iš visų jėgų trenkė savo draugei taip, jog ši nuvirto ant šaligatvio. Grįžusi į namus, pora nenusiramino ir toliau pykosi. Būtent tada kaltinamasis užpylė ant aukos virš litro benzino ir padegė ją žiebtuvėliu.

Išgirdęs triukšmą, kaimynas aptiko degančia mergina ir bandė ją gesinti. Atvykusi greitoji pagalba išvežė merginą į ligoninę, kur ji ir mirė. Aukai konstatuotas 85 proc. kūno nudegimas.

Anglija.lt