aA
Klaipėdos rajono apylinkės prokuratūroje baigtas ikiteisminis tyrimas dėl vagysčių, turto sugadinimo, dokumentų pagrobimo, nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimo bei kitų nusikaltimų. Byla perduota nagrinėti Klaipėdos rajono apylinkės teismui. Kaltinimai pareikšti 24 metų klaipėdiškiui A. S. bei 41 metų jo dėdei R. S.
Sodas
© Corbis/Scanpix

Ikiteisminį tyrimą atlikę Klaipėdos rajono policijos pareigūnai nustatė, kad nuo praėjusių metų liepos pabaigos iki spalio pradžios A. S. vienas bei kartu su dėde iš Dituvos sodų namelių pagrobė įvairių daiktų, kuriuos dažniausiai realizuodavo R. S. Tarp pavogtų daiktų – ir 10 litų vertės lovatiesė, ir keletas brangių nešiojamųjų kompiuterių, kita buitinė įranga, ir beveik 4 tūkst. litų kainuojanti valtis, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Byloje inkriminuojama 20 nusikalstamos veikos epizodų, tarp kurių – ne tik vagystės, bet ir turto sugadinimai, pasikėsinimai pagrobti turtą, jo realizavimas bei kalinio pabėgimas.

Praėjusių metų spalio 4 d., A. S., būdamas suimtas šioje byloje ir vežamas į Klaipėdos areštinę tarnybiniu automobiliu, jam sustojus prie šviesoforo Klaipėdos mieste iš jo iššoko ir dingo tarp gyvenamųjų namų, tačiau po kelių dienų buvo surastas ir uždarytas į areštinę.

Šiuo metu abiems kaltinamiesiems skirta kardomoji priemonė – suėmimas.
Pasak valstybinį kaltinimą teisme palaikysiančios Klaipėdos rajono prokurorės Dalios Stonienės, suėmus įtariamuosius giminaičius, vagysčių iš Dituvos sodų pastaruoju metu pastebimai sumažėjo.

Nukentėjusiaisiais byloje pripažinta 10 asmenų, septyni iš jų teismo prašo iš kaltininkų priteisti patirtą turtinę bei neturinę žalą, kurios bendra suma – beveik 30 tūkst. litų.

Maksimali laisvės atėmimo bausmė, kuri gali būti skiriama už šias nusikalstamas veikas – laisvės atėmimas iki 6 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.