aA
Teisėjų taryba antradienį pranešė mananti, kad Šiaulių apygardos teismo pirmininkas Boleslovas Kalainis turėtų dalyvauti galimą žurnalistų sekimą tiriančios Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos posėdyje.
Boleslovas Kalainis
Boleslovas Kalainis
© "Lietuvos žinios"

Pilietinės visuomenės instituto direktorius, Piliečių santalkos pirmininkas Darius Kuolys yra sakęs, kad šis teisėjas išduoda leidimus klausytis žurnalistų pokalbių.

"Teisėjų taryba mano, kad Šiaulių apygardos teismo pirmininkas B.Kalainis turėtų dalyvauti Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos posėdyje (...). Tarybos nuomone, vien tik dalyvavimas Seimo komiteto posėdyje dar nereiškia, kad pažeidžiant teisėjo ir teismo nepriklausomumo principą iš teismo pirmininko bus reikalaujama pasiaiškinti dėl konkrečioje byloje priimtų sprendimų", - sakoma antradienį išplatintame pranešime spaudai.

Seimo Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijos atlieka tyrimą dėl galimo žurnalistų pokalbių klausymosi.

Apie žurnalistų pokalbių telefonu klausymąsi paskelbęs D.Kuolys tvirtina, jog klausomasi tų žurnalistų, kurie viešai kėlė klausimus dėl pulkininko Vytauto Pociūno žūties Baltarusijoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.