aA
Už turto prievartavimą trim mėnesiams suimtas buvusios „Vilniaus brigados“ įžymybė 45 metų Aleksandras Ždanovas, pravarde Ždanas. Mėnesiui suimtas ir jo bendrininkas – labai gerai sostinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybai žinomas 37 metų Leonidas Podochanovas.
Aleksandras Ždanovas
Aleksandras Ždanovas
© "Lietuvos žinios"

Daug metų už žmogžudystę kalėjęs A. Ždanovas ir 2008-ųjų pabaigoje paleistas į laisvę vėl atsidūrė tardymo izoliatoriuje. Pareigūnų žiniomis, vienoje statybų bendrovėje vadybininku dirbantis Ždanas ėmėsi „tvarkyti“ savo giminaitės turtinius santykius su jos buvusiu sugyventiniu.

Pasak pareigūnų, bendrą verslą turėję sugyventiniai išsiskyrė daugiau, nei prieš metus, jie pasidalijo turtą. Moteris iki šiol naudojosi buvusio gyvenimo draugo įmonės vardu registruotu visureigiu KIA. Moteriai nusprendus, jog automobilį reiktų perregistruoti jos vardu, jai į pagalbą atėjo A. Ždanovas.

Gruodžio 2-ąją A. Ždanovas buvusiam giminaitės sugyventiniui paskyrė susitikimą mieste. Ždanas į susitikimą atvyko su L. Podochanovu ir dar dviem bendrininkais. Vyriškį jie įsisodino į automobilį ir nusivežė į mišką. Važiuojant jį nesmarkiai primušė. Miške vyriškį jie prigąsdino, jog jam liūdnai baigsis, jei buvusiai žmonai neatiduos automobilio. Be to, jie pareikalavo 50 tūkst. litų.

Po šio įvykio vyriškis kreipėsi į policiją. Gruodžio 30-ąją teismas leido A. Ždanovą ir L. Podochanovą suimti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.