aA
Ne vienerius metus tradiciškai sveikinusi per Naujuosius gimusius panevėžiečius, miesto valdžia šiemet to atsisakė. Motyvas – ne krizė, o nenoras trukdyti šeimos šventę.
Pirmieji 2010 m. naujagimiai Panevėžyje įprasto valdžios dėmesio nesulaukė
© Corbis/Scanpix

Šių metų sausio 1-ąją mieste pasaulį išvydo trys mažyliai. Pirmoji mergaitė Panevėžyje gimė ankstų rytą – 4.15 val. Antroji mergaitė šį pasaulį išvydo prieš dešimtą ryto. O berniukas gimė jau po pietų – likus keletui minučių iki keturioliktos valandos.

Naujųjų išvakarėse prieš pat vidurnaktį naujagimių nebuvo. Paskutinis vaikas gruodžio 31-ąją gimė dieną po penkioliktos valandos.

Jau ne vienerius metus miesto valdžia sveikindavo pirmąją naujųjų metų dieną gimusius naujagimius ir jų tėvus, tačiau šiemet šios minties atsisakyta.

Panevėžio miesto mero patarėjas ryšiams su visuomene Audrius Rudys sakė, kad laikinai mero pareigas einančio mero Ramūno Vyžinto manymu, kūdikio gimimas – džiaugsminga šventė, skirta daugiau artimiausiems šeimos nariams, tad politikams nesinori kištis į tokias akimirkas.

Be to, patikino, kad miesto valdžiai brangus kiekvienas panevėžietis – gimęs ne vien metų sandūroje.

Kartu teigė, kad toks laikinai mero pareigas einančio R. Vyžinto sprendimas nebuvo susijęs su krize ir faktu, kad Savivaldybei striuka su pinigais. Pasak A. Rudžio, visos specialiosios tarnybos, dirbusios tą dieną, buvo apvažiuotos ir darbuotojai pasveikinti.

„Panevėžio balsas“