aA
Kauno miestas nugalėjo Kauno apskrities viršininko administracijos skelbtame konkurse "Gražiausiai Kalėdoms pasipuošusi savivaldybė 2009". Antrąją vietą užėmė Prienų, o trečiąją - Jonavos rajonas.
Kaunas - apskrities šventiškiausios savivaldybės rinkimų nugalėtojas
© A.Didžgalvio nuotr.

Šventiškiausios savivaldybės buvo išrinktos susumavus Kauno apskrities interneto portalo lankytojų ir vertinimo komisijos, keliavusios po savivaldybes, balsus.

Kauno apskrities viršininko administracijos surengtame konkurse dalyvavo Birštono, Kauno miesto, Prienų, Jonavos, Raseinių, Kėdainių ir Kauno rajonų savivaldybės. Rinkimuose komisija vertino Kalėdų egles, erdves bei detales, kuriančias šventinę nuotaiką kiekvienoje savivaldybėje. Pagrindiniai kriterijai, į kuriuos buvo atsižvelgiama, - estetiškumas, meniškumas, stiliaus ir įvaizdžio vientisumas ir, žinoma, - išradingumas, netradiciškai panaudojant miestų erdves.

Daugiausiai balsų surinkęs Kauno miestas atitiko visus vertinimo kriterijus ir sukūrė novatorišką bei originalią kompoziciją, kuri puikiai derėjo prie pasakiškai papuoštos eglės. Vertinimo komisijos nuomone, visos savivaldybės Kauno apskrityje buvo pasipuošusios išradingai, bet Prienai išsiskyrė vientisai išnaudodami visą miesto erdvę, o Jonavos rajonas didelį dėmesį skyrė ne tik eglei, bet centrinių gatvių puošimui bei įvažiavimams į miestą.

Apdovanojimus trims pirmosioms šventiškiausiai pasipuošusioms savivaldybėms Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė įteiks Trijų karalių ir miestų atsisveikinimo su eglėmis švenčių metu.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.