aA
Teisingumo ministras Remigijus Šimašius tikisi, kad nuo darbo už ankstesnius nusižengimus nušalinto notaro skundų teismas neužtruks išnagrinėti ir bus galima spręsti dėl šio asmens atleidimo iš pareigų, praneša Teisingumo ministerija.
Girtas prie vairo įkliuvęs notaras aiškinsis ministrui
© A.Didžgalvio nuotr.

Pomėgiu vairuoti būnant neblaiviu pagarsėjęs notaras Ernestas Aleksonis dar kartą išgėręs prie automobilio vairo policijai įkliuvo Naujųjų metų naktį. Šį kartą jam nustatytas 3,28 promilės girtumas. Laikantis nustatytos tvarkos, dėl šio incidento ministerija paprašė notaro pateikti paaiškinimą, kurį gavus ministras spręs ar kelti drausmės bylą.

Tai jau ne pirmas kartas, kai šis notaras vairavo girtas. Vairuojant sunkiai apgirtus - 2,82 promilės – jis buvo sulaikytas ir rugsėjo 22-ąją. Po šio įvykio teisingumo ministro sprendimu buvo sustabdyti notaro įgaliojimai.

„Šiuo metu notaras realiai nebegali eiti savo pareigų ir nebedirba. Formaliai jis vis dar yra notaras, nes nėra pašalintas iš pareigų. Tai galėjau padaryti patenkindamas jo prašymą atleisti iš darbo savu noru po ankstesniojo incidento, tačiau tokiu atveju jis būtų išvengęs realios atsakomybės, kuri jam tektų, jei jis būtų atleistas už padarytus pažeidimus pagal drausmės bylą. Manau, kad kiekvienas kaltas asmuo privalo atsakyti už savo elgesį ir jam neturi būti sudaryta galimybių išvengti atsakomybės. Šiuo metu vyksta ginčai teismuose dėl atleidimo, tad tikiuosi, kad jie bus greitai išspręsti ir tai leis spręsti dėl šio asmens atleidimo iš notaro pareigų, užtikrinant tinkamą atsakomybę už padarytus veiksmus“ – sako R. Šimašius.

Jei teismas patvirtins Notarų garbės teismo sprendimo, kuriuo pasiūlyta atleisti notarą E. Aleksonį iš pareigų, teisėtumą, teisingumo ministras galės jį atleisti ir E. Aleksonis penkerius metus nebegalės eiti notaro pareigų bei tam tikrą laiką dirbti kito darbo, kuriam atlikti keliami nepriekaištingos reputacijos reikalavimai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.