aA
Nuo sausio 1-osios panaikintas Lietuvos policijos logistikos centras (LPLC). Įtariama, kad šiam centrui rūpinantis policijos pastatų statyba buvo pradanginta keliolika milijonų litų. Metų pabaigoje centro vadovas suskubo išeiti į pensiją.
Laimutis Džervus
Laimutis Džervus
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Daugumą centro funkcijų perima Policijos departamente įsteigtas Aptarnavimo skyrius.

DELFI primena, kad LPLC pernai sudrebino skandalas dėl keliolikos milijonų litų, iššvaistytų statant ir įrenginėjant policijos pastatus. Gavus audito išvadas LPLC vadovui Laimučiui Džervui buvo pasiūlyta išeiti iš tarnybos, tačiau jis atsisakė tai padaryti. Naikinant centrą jam buvo įteiktas pranešimas apie atleidimą dėl etato panaikinimo.

Tada L. Džervus kreipėsi į medikų komisiją, kuri nustatė, kad jis nebetinkamas tarnybai dėl sveikatos. Kaip DELFI sakė generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, neliko kitos išeities, tik išleisti jį pensiją. Iš tarnybos L. Džervus išėjo gruodį. O prokurorai vis dar atlieka ikiteisminį tyrimą dėl dingusių policijos milijonų.

Taip pat nuo šių metų pradžios Viešosios policijos apsaugos tarnyba prijungta prie Lietuvos viešosios policijos rinktinės „Vytis". Tai leis pagerinti policijos pajėgų valdymą, taupyti žmogiškuosius ir finansinius resursus (panaikinta 15 pareigybių etatų, sumažintas transporto priemonių skaičius) bei išvengti padalinių vykdomų funkcijų dubliavimosi, praneša Policijos departamentas.

Šios reformos dėka 2010 metais pavyks sutaupyti apie vieną milijoną litų. Sutaupytos lėšos bus panaudotos tiesioginių policijos funkcijų užtikrinimui, tai padės gerinti policijos teikiamų paslaugų kokybę.

Po Viešosios policijos apsaugos tarnybos reorganizavimo visas Apsaugos tarnybos vykdytas funkcijas ir įsipareigojimus pavesta vykdyti rinktinei „Vytis".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.