aA
2009 m. Darvino apdovanojimą gavo du banko plėšikai, kurie, mėgindami apiplėšti bankomatą, susprogdino visą banką ir žuvo patys, praneša dailymail.co.uk.
Bankas, apiplėšimas, vagystė - karikatūra
Bankas, apiplėšimas, vagystė - karikatūra
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Du plėšikai belgai taip troško gauti pinigų, kad panaudojo per daug sprogmenų ir susprogdino visą banko pastatą.

Apiplėšimo metu banko pastate nieko nebuvo. Į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai skubiai nugabeno vieną iš plėšikų, kuris patyrė sunkias galvos traumas, į ligoninę.

Tyrėjai iš pradžių pagalvojo, kad jo bendrininkui pavyko pasprukti, tačiau po 12 val. antrojo plėšiko kūnas buvo rastas po nuolaužomis.

Wendy Northcutt, įsteigusi kasmetinius Darvino apdovanojimus, šiuos nevykėlius plėšikus paskelbė 2009 m. nugalėtojais dėl to, kad jie „prisidėjo prie žmonijos genofondo gerinimo pasitraukdami iš jo“.

Plėšikai tikėjosi gauti daug pinigų apiplėšę bankomatą, tačiau neapskaičiavo dinamito kiekio. Pirmasis plėšikas buvo skubiai nugabentas į ligoninę su sunkia galvos trauma, tačiau netrukus mirė, o antrojo plėšiko kūnas buvo rastas po nuolaužomis.

Antrosios vietos apdovanojimas buvo skirtas Shawnui Motero iš JAV. 30-metis vyriškis pateko į automobilių spūstį Floridoje ir užsinorėjo į tualetą.

Jis išlipo iš automobilio, tačiau tualeto niekur nesimatė, todėl vyriškis nusprendė peršokti per betoninę sieną ir gamtinius reikalus atlikti toliau nuo žmonių akių. Deja, jis nesuvokė, kad buvo ant 20 m. aukščio tilto, ir nukritęs nuo jo užsimušė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.