aA
Per Naujųjų metų sutiktuves nuo sprogusių savadarbių užtaisų nukentėjo mažiausiai aštuoni žmonės. Jauniausias iš sužalotųjų - vos ketverių metų berniukas.
Petardos pakenkė ne tik žmonėms, bet ir jų turtui
© "Panevėžio balsas"

Nuo petardos nukentėjęs keturmetis Naujuosius sutiko prie Šiaulių miesto centre esančios eglutės. Į ligoninę paguldyto vaiko tėvai paaiškino, kad sprogo berniukui po kojomis numestas pirotechnikos užtaisas.

Medikai mažamečiui nustatė kairės akies sužalojimus. Kitam, 62 metų šiauliečiui, sprogusi petarda sužalojo lūpą. Anot policijos, įtariama, kad vyriškis galėjo būti sumuštas.

Dvi nelaimės užregistruotos Telšių rajone. Iš pradžių į ligoninę atvežtas 51 metų Judrėnų kaimo gyventojas. Vyriškiui nustatyta kiaurinė akies žaizda. Nuo sprogusios petardos nukentėjo ir 27 metų Plepų kaimo gyventojas. Jam taip pat sužalota akis. Abu nukentėjusieji tolesniam gydymui pervežti į Kauno klinikas.

Sprogusi petarda sudrumstė ramybę ant Palangos tilto Naujuosius metus pasitikusiems žmonėms. Sužalota 49 metų moteris, ji dėl kojų nudegimo ir sumušimo gydoma ambulatoriškai. Nesmarkiai nukentėjo Rietave gyvenantis keturiolikmetis. Berniukas dėl rankos sužalojimo gydomas ambulatoriškai. Pareigūnams jis pasakojo, kad susižalojo sprogdindamas petardą.

Sunkių plaštakos sužalojimų patyrė 38 metų Rudaminos miestelio (Lazdijų r.) gyventojas. Naujametis pirotechnikos užtaisas sprogo tiesiog vyriškio rankose. Dar labiau nepasisekė 23 metų vilniečiui, jam petarda sužalojo pirštus, dėl trauminės pirštų amputacijos nukentėjusysis paguldytas į ligoninę.

Petardos pakenkė ne tik žmonėms, bet ir jų turtui. Šiauliuose, sprogus petardai, užsidegė "VW Golf" automobilis. Panevėžyje, Jaunimo - Vytauto g. sankryžoje, sprogus nenustatytam savadarbiam sprogstamajam įtaisui, sugadintos pašto dėžutės. Nuostoliai dar skaičiuojami.

Kelmės ligoninėje mirė 40 metų vyriškis, jis sausio 1 dieną būdamas Paverpenio kaime apsipylė degiu skysčiu ir pasidegė. Įvykio metu nukentėjo buto šeimininkė, ji ir jos dvylikametė duktė dėl rankų ir kojų nudegimų paguldytos į ligoninę.

„Lietuvos žinios“