aA
Kol kai kurios Lietuvos savivaldybės gyventojams dalija smėlio ir druskos mišinius tikėdamosi apsaugoti nuo galimų traumų gatvėse, Panevėžio specialistai nė nespėlioja, ar tai pasiteisintų mūsų mieste.
Smėlio ir druskos dalybų Panevėžyje nebus
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Mažeikiai nusprendė savo miesto gyventojams nemokamai dalyti smėlio ir druskos mišinius, skirtus šaligatviams barstyti. Jiems siūloma parsivežti iki 20 litrų mišinio. Tokia akcija Žemaitijoje vykdoma jau antrus metus.

Skelbiama, jog praėjusiais metais gyventojams taip buvo išdalinta maždaug du sunkvežimiai mišinio, tad ir šiemet paruoštas panašus kiekis. Savivaldybei tai kainuoja keletą tūkstančių litų. Tiesa, kiek realiai gyventojų vis dėlto išvengia traumų, nėra aišku.

Panevėžys panašaus plano nesvarsto, nors ir mūsų mieste dauguma šaligatvių šią žiemą yra slidūs. Bendrovės „Panevėžio specialus autotransportas“ Miesto tvarkymo skyriaus viršininkas Kęstutis Olišauskas sako, kad Savivaldybė tokiam tikslui nėra skyrusi pinigų – smėlis ir druska jau įskaičiuoti į paslaugos kainą ir atskirai ji nieko nebeperka.

Ar tokia akcija kaip Mažeikiuose tikrai pasiteisintų, jis negalėjo pasakyti: anot K.Olišausko, sunku ką nors tvirtinti teoriškai.
„Sudėtinga spėlioti. Naudą šiuo atveju galima nustatyti tik pabandžius“, – mano jis.

Jo teigimu, ir dabar mieste yra pastatyta dėžių su smėliu, iš kurių, ne paslaptis, smėlio šaligatviams ir kiemams barstyti pasiima ir gyventojai.

„Jei nori, jie pasiima ir pasibarsto, niekas negaudo“, – patikino K.Olišauskas.

„Panevėžio balsas“