aA
R. Kepežinskui yra pateiktas kaltinimas dėl rengimosi įsigyti sprogmenis, šaudmenis ir ginklus stambiu mastu.

Toks pat kaltinimas yra pateiktas ir kartu su vilniečiu R. Kepežinsku vasario 25 dieną sulaikytam varėniškiui Giedriui Navioniui. Trečiadienį prokuratūra prašys teismo pratęsti suėmimą ir jam.

Du įtariamieji, 21 metų G. Navionis ir 25 metų R. Kepežinskas, buvo sulaikyti Varėnoje prieš dešimt dienų, kai kartu su jais automobilyje tuo metu buvęs 38 metų vilnietis Eligijus Šmidtas šovė į policininką.

Vėliau nustatyta, kad visi trys priklauso pogrindinei organizacijai "Juodvarniai".

Netrukus po įvykio teisėsaugos pareigūnai atliko kratas įvairiose Lietuvos vietose ir aptiko didelį kiekį sprogmenų ir šaudmenų.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius BNS sakė, kad G. Navionis ir R. Kepežinskas įtariami vasario 25 dieną vykę Varėnoje išsikasti sprogmenų. Manoma, kad jie sprogmenis ir šaudmenis rengėsi parduoti, o ne sprogdinti ką nors patys.

Vasario 25 dieną Varėnoje Vytauto gatvėje patruliavę du Varėnos rajono policijos komisariato policininkai pastebėjo automobilį "VW Jetta", kuriame sėdėjo trys vyriškiai.

Tikrinant automobilį bei asmens dokumentus, bagažinėje pareigūnai rado 3 plastmasinius 12 litrų talpos tuščius indus bei kastuvą.

Šie radiniai sukėlė pareigūnų įtarimą, todėl buvo nutarta apieškoti šiuos asmenis.

Kai apieškant Eligijų Šmidtą buvo apčiuoptas daiktas, panašus į ginklą, šis vyriškis sukirto pareigūnui per rankas, atsitraukė, iššovė vieną šūvį į policininką Rimantą Žilionį ir pabėgo į šalia esantį mišką. E. Šmidtas iki šiol nesurastas.

Kulka įstrigo pareigūno kišenėje buvusioje kortų malkoje ir jo nesužeidė.

Kitus du asmenis - G. Navionį ir R. Kepežinską - pareigūnams pavyko sulaikyti iš karto.

Žiniasklaida pranešė, neva "Juodvarniai" rengėsi valstybės perversmui, tačiau Valstybės saugumo departamento direktorius Mečys Laurinkus pareiškė, kad šios žinios nepasitvirtino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.