aA
Esekso policija tiria 18 vaikų ir paauglių mirties medicinos įstaigose aplinkybes, o ligoninės administracija sustabdė vienos medicinos sesers įgaliojimus.
Minėtiems mirtinomis ligomis sirgusiems vaikams, 9 berniukams ir 9 mergaitėms, buvo skiriami skausmą mažinantys vaistai. Vaikų amžius buvo nuo 8 mėnesių iki 17 metų, jie mirė 1996-1999 metais.

Vaikų kūnai gali būti ekshumuoti teismo medicinos ekspertizei, ketvirtadienį rašo britų laikraščiai. Karališkojo medicinos seserų koledžo generalinė sekretorė Christine Hancock (Kristin Hankok) patvirtino, kad 40-metės medicinos sesers įgaliojimai sustabdyti ir sakė, kad jos veiklos tyrimu domisi Pietų Esekso psichikos ligonių rūpybos patika (PLRP).

Esekso policijos pranešimu, minėta medicinos sesuo dirbo buvusioje Sautendo miesto rūpybos patikoje, o spauda rašė, kad ji dirbo ir įžymiojoje Londono vaikų ligoninėje Greit Ormond Stryte.

Patika policijos dėmesį atkreipė po vidaus tyrimo, bet bulvarinis laikraštis "The Sun" rašė, jog policijos tyrimas pradėtas vieno mirusio vaiko motinos prašymu.

Tuo tarpu laikraštis "The Mirror" teigė, kad medicinos seserį įtarinėti pradėjo kiti ligoninės darbuotojai.

Šis tyrimas britams priminė apie medicinos seserį Beverly Allitt (Beverli Alit), kuri 1991 metais nužudė 4 bei sužeidė 9 vaikus ir buvo praminta "Mirties angelu".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.