aA
Keletą savaičių plitęs palyginti lėtai, virusas “Stages.worm” birželio 20 dieną žaibiškai paplito po visą pasaulį, užkrėsdamas tūkstančius kompiuterių. Laiškais užtvindydamas kompiuterinius tinklus, virusas privertė laikinai sustoti ne vieną kompiuterį.
Viruso autoriumi laikomas jau pagarsėjęs savo darbais įsilaužėlis "Zulu" iš Argentinos.

Gegužės pabaigoje jis interneto naujienų lentose paskelbė naujojo viruso "Stages" programinį kodą su paaiškinimais. Naujajam virusui paplisti kompiuteriniuose tinkluose užteko poros savaičių.

Kaip manoma, tai ne pirmasis "Zulu" parašytas virusas. Vienas iš jų - "Bubbleboy", pavadintas TV serialo "Seinfield" veikėjo vardu. Tai buvo pirmasis kompiuterinis virusas plitęs kartu su elektroniniais laiškais.

"Zulu" pamėgtas virusų išplatinimo metodas yra paskelbti programinį kodą neaiškios reputacijos interneto svetainėse, iš kur jį gali parsisiųsti kiti ir platinti virusą savo vardu.

"Freelinks" - trečiasis "Zulu" priskiriamas virusas. Jis pastebėtas 1999 liepos mėnesį ir iki šiol yra vienas iš dešimties labiausiai paplitusių virusų. Šis virusas "Internet Explorer" naršyklę nukreipdavo į pornografinio turinio svetaines.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.