aA
Vienos pradinės mokyklos mokytojas Neilas Sargentas antradienį savo kolegoms ir tėvams pareiškė: “Vadinkite mane panele. Aš ketinu pasidaryti lyties pakeitimo operaciją.”
38-erių metų Sargentas jau kurį laiką vartojo specialus medicininius preparatus, kurie jam turi padėti tapti moterimi.

Vyriškis, kuris po operacijos taps panele Sargent, nori ir toliau tęsti darbą mokykloje.

Sargentas kenčia nuo taip vadinamos lyties dismirfijos. Būtent dėl tos pačios priežasties 46-erių metų vikaras Peteris Stone’as taip pat pasikeitė lytį, antradienį pranešė bulvarinis laikraštis “The Sun”.

Christine Thompson, pradinės mokyklos vyriausioji mokytoja, teigė: “Kolegos jau anksčiau pastebėdavo pokyčius Neilo aprangoje. Kai kuriems iš jų tai tikrai nebuvo staigmena, nes jie ir tikėjosi kažko panašaus.”

Mokytoja prisipažino, kad jų mokyklos mokiniams apie Sargento pasikeitimą bus pasakojama palaipsniui specialių diskusijų metu, per kurias bus stengiamasi išsiaiškinti žmonių panašumus ir skirtumus.

“Jis labai rūpestingas ir jautrus mokytojas, todėl vaikams jis tikrai patinka,” pridūrė ji.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.