aA
Gruzija, išreikšdama savo dėkingumą Vakarams, siunčia į Afganistaną beveik tūkstantį savo karių, šeštadienį laikraščio "The Wall Street Journal" nuomonių skyrelyje rašo prezidentas Michailas Saakašvilis.
M.Saakašvilis: dėkinga Gruzija siunčia karių į Afganistaną
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Gruzijos prezidentas, kuris trokšta, kad jo šalis būtų priimta į NATO, pabrėžė, kad Tbilisis yra "tvirtai susijęs su JAV ir transatlantinės bendrijos vertybėmis".

"(Gruzija yra) dėkinga už tą mastą, kuriuo JAV ir Europa pastaraisiais metais buvo kartu su mumis. Dabar mes didžiuojamės galėdami būti ir kovoti kartu su jumis", - rašė jis.

NATO po 2008 metų rugpjūtį įvykusio Rusijos ir Gruzijos karo įšaldė santykius su Maskva. Maždaug po keturių mėnesių ryšiai su Rusija buvo atnaujinti.

Gruzija įsipareigoja nusiųsti vieną batalioną ir dvi kuopas, rašė M.Saakašvilis.

Viena pėstininkų kuopa, kurią sudaro maždaug 170 gruzinų karių, jau tarnauja Afganistane, prancūzų vadovaujamose pajėgose, o dar beveik 800 gruzinų karių bus dislokuoti drauge su JAV jūrų pėstininkais Hilmendo provincijoje, nurodė prezidentas.

Gruzija taip pat reikšmingai prisidėjo prie JAV vadovaujamų pajėgų Irake, kur iki 2008-ųjų netoli Irano sienos tarnavo 2 tūkst. gruzinų karių. Tai buvo antrasis pagal dydį JAV sąjungininkių Irake kontingentas po Didžiosios Britanijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.