aA
Iki savivaldos rinkimų likus daugiau kaip metams, o iki Seimo - trims, opozicinė partija „Tvarka ir teisingumas" šeštadienį patvirtino abėcėlinius kandidatų sąrašus ir paskirstė vienmandates apygardas. Kaip BNS sakė partijos vicepirmininkas Valentinas Mazuronis, patvirtinti abėcėliniai savivaldybių tarybų rinkimų sąrašai ir paskirstytos vienmandatės apygardos tarp potencialių kandidatų į Seimo narius.
Rolandas Paksas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Jo teigimu, partijos pirmininko, atstatydintojo prezidento Rolando Pakso pavardės nėra nė viename sąraše, mat vykstant minėtiems rinkimams dar nebus pasibaigusi jo kadencija Europos Parlamente.

V.Mazuronio duomenimis, savivaldos rinkimuose neketina dalyvauti ir kitas europarlamentaras, buvęs Vilniaus meras Juozas Imbrasas.

"Norime, kad žmonės jau galėtų pradėti ruoštis rinkimams", - partijos tarybos sprendimą motyvavo V.Mazuronis.

"Šiandien kritikos jau gana. Reikia galvoti apie tai, ką daryti. Svarbiausia yra paruošti planą, suburti komandą ir sugrąžinti žmonėms viltį", - šeštadienį per partijos tarybos posėdį kalbėjo jos pirmininkas R.Paksas.

Jis pareiškė, kad tik aklas ir kurčias negali suvokti, kas šiandien vyksta mūsų šalyje.

"Visiem gerai žinomas posakis projektas 2 K dar nebuvo pati didžiausia blogybė, kaip mes manėme. Pasirodo, gali būti blogiau. Šiandien 2K keičia 3K konservatorių kartuvių kilpos politika", - pranešime spaudai cituojamas atstatydintas prezidentas.

Jis teigė, kad dabartinė valdžia tyčiojasi iš žmonių. "Krizė palyginti su tuo, kur mes esame dabar, tėra tik menkas nepatogumas, nes ji anksčiau ar vėliau pasibaigia. Šiandien mes esame amoraliame raiste, kuris įtraukia paskutinius garbės, moralės, sąžinės ir pasitikėjimo valdžia likučius. Valdydami konservatoriai tarnavo, bet tarnavo ne žmonėms, o viljamsams, maksimoms, liūtams...", - tvirtino R.Paksas.

Šiuo metu partija „Tvarka ir teisingumas" Seime turi 17 atstovų. Iš viso partijai priklauso per 7000 žmonių.

V.Mazuronio teigimu, per pastaruosius tris mėnesius į „Tvarką ir teisingumą" įstojo apie 2000 žmonių. „Iki kitų savivaldos rinkimų tikimės turėti iki 10-12 tūkst. partijos narių", - pareiškė „tvarkietis".

Savivaldybių tarybų rinkimai Lietuvoje vyks 2011 metų pradžioje, Seimo rinkimai - 2012 metų antroje pusėje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.