aA
Penktadienį Klaipėdos apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokurorės kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, dokumentų klastojimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo, priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir buvusiai Klaipėdos UAB „Ąžuolyno valda“ vyriausiajai finansininkei 56 metų R. G. skyrė 2 m. ir 3 mėn. laisvės atėmimo bausmę, ją atliekant pataisos namuose.
Finansininkę pražudė gobšumas
© Corbis

Už įmonės materialines vertybes bei buhalterinę apskaitą atsakinga vyriausioji finansininkė buvo kaltinama tuo, kad nuo 1996 iki 2006 m. iš daugiabučius namus administruojančios bendrovės „Ąžuolyno valda“ pasisavino per 600 tūkstančių litų, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Pinigus, skirtus darbuotojų atlyginimams, atostoginiams ar ūkio išlaidoms ji nuolat įvairiomis sumomis iš įmonės sąskaitos paimdavo kitų asmenų vardu, todėl klastojo ir finansinius bendrovės dokumentus bei apgaulingai tvarkė buhalterinius dokumentus. Nustatyta, kad per 10 metų vyriausioji finansininkė atliko per 150 tokių fiktyvių operacijų.

Teismas paliko nenagrinėtą UAB „Ąžuolyno valda“ byloje pareikštą civilinį ieškinį.

Klaipėdos apygardos teismo sprendimas per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.