aA
Elektroninių knygų leidėjai su nerimu stebi muzikos pramonės asociacijos kovą su piratavimu.
Tik laiko klausimas, kada atsiras programos "Napster", dabar keliančios galvos skausmą muzikos pramonei, analogas elektroninėms knygoms platinti.

Leidėjai stebi atsirandančias programas, internetu teikiamas paslaugas. Visos jos gali tapti elektroninių knygų piratų įrankiu. Tokios programos kaip "FreeNet", "Wrapster", "Gnutella" turi viską, ko reikia piratams. Jos sukurtos keistis įvairiomis bylomis, ar tai būtų tekstinė byla , ar vaizdo informacija. Užtenka žinoti reikiamos bylos pavadinimą ir ji jau keliauja pas jus po vieno pelės spragtelėjimo.

Siekdami uždrausti nelicencijuotą kopijavimą, leidėjai naudoja įvairias kodavimo sistemas, tačiau tai nelabai padeda. Pavyzdžiui Stepheno Kingo elektroninė novelė "Jojant ant kulkos" ("Riding the Bullet") buvo nelegaliai išplatinta į šešias interneto svetaines ir pokalbių grupes.

Šį mėnesį leidėjų asociacija susitarė kurti universalų standartų rinkinį elektroninei leidybai. Pagrindinis leidėjų tikslas - sukurti sistemą, kuria apsaugotos elektroninės knygos būtų lengvai skaitomos, bet sudėtingai kopijuojamos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.