aA
Ketvirtadienį vėlai vakare, apie 23 val., Vilniuje, S. Stanevičiaus gatvėje vyresniojo patrulio S. R. vairuojamas automobilis „Audi 80“ atsitrenkė į saugumo salelę ir apgadino joje esančius ženklus. Ne tarnybos metu buvęs pareigūnas iš įvykio vietos pasišalino.
Policininkas pasidavė tik prasiblaivęs
© Corbis

Vilniaus policijos Viešosios tvarkos valdybos mobilios kuopos 2-ojo būrio vyresnysis patrulis 36 metų S. R. naktį pats atvyko į Kelių policiją. Po eismo įvykio buvo praėjusios kelios valandos. Patikrinus blaivumą paaiškėjo, kad S. R. organizme yra 0,35 promilės alkoholio. Pasak Kelių policijos pareigūnų, jis nesugebėjo pateikti svarios priežasties pasišalinimui iš įvykio vietos.

Vyresniajam patruliui tądien buvo poilsio diena. Penktadienį jam dar irgi nereikėjo budėti, tad mobilios kuopos vadas Virginijus Vitėnas penktadienį DELFI sakė su šiuo pavaldiniu dar nekalbėjęs. Vadas sakė, jog S. R. policijoje nepriekaištingai tarnauja jau 17 metų, todėl šis įvykis V. Vitėną nustebinęs.

Nors oficialiai nustatytas alkoholio kiekis organizme nesiekia leidžiamos ribos, pareigūno už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos laukia nemenka bausmė: bauda nuo 3 iki 4 tūkst. litų su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 5 metų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti atėmimu nuo 3 iki 5 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.