aA
Pinigų stygiumi nuolat besiskundžiančius Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos valdžios vis dėlto rado pusę milijono kelionei į elitinį Kanų kurortą. Tokią, o galbūt ir didesnę sumą numatyta skirti dalyvauti nekilnojamojo turto parodoje MIPIM, penktadienį rašo dienraštis "Vilniaus diena".
Kanai
Kanai
© Reuters/Scanpix

Prestižinė paroda, regis, neišsiskiria jautrumu krizei. Anot sostinės mero pavaduotojo Romo Adomavičiaus, atsakingo už pasirengimą MIPIM, per metus nė kiek neatpigo ir kainuoja tiek pat.

Pasak jo, į 50 kvadratinių metrų ekspoziciją turės sutilpti ne tik Vilnius, Kaunas ir Klaipėda. Esą numatoma reprezentuoti visą Lietuvą.
Mero pavaduotojas pripažino, kad Vilnius ir kiti šalies miestai kol kas negali pasigirti pritraukę daug investicijų per MIPIM.

Kol kas sudarytas tik preliminarus sąrašas projektų, kuriais Vilniaus valdžia ketina vilioti investuotojus. Šiame sąraše galima rasti vis daugiau abejonių keliantį Guggenheimo muziejų, teismo sprendimu įšaldytas nacionalinio stadiono statybas, niekaip neišjudinamą sostinės viešojo transporto sistemos pertvarką, kitų projektų.

Dalyvauti artėjančioje parodoje ieškoma rėmėjų. Tačiau R.Adomavičius didelių lūkesčių su verslininkais nesieja.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.