aA
Italijos premjero Silvio Berlusconi, gydomas po sekmadienio išpuolio ligoninėje, joje bus dar vieną dieną dėl nuolatinio jį kamuojančio skausmo, trečiadienį pranešė jo gydytojas.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
© AFP/Scanpix

"Nors vakar buvome sakę, kad premjeras išeis iš ligoninės šiandien, nusprendėme vieną dieną pratęsti ministro pirmininko gydymą ligoninėje", - sakė žurnalistas premjero gydytojas Alberto Zangrillo.

Premjeras, kuriam per sekmadienio išpuolį sulaužyta nosis ir sužeistas veidas, kenčia "nuolatinius skausmus... jam sunku valgyti", - sakė A.Zangrillo .

Daktarai tikisi, kad S.Berlusconi iš ligoninės bus išrašytas ketvirtadienį.

Anksčiau jie sakė, kad po išpuolio atsinaujinę kaklo skausmai sukelia stiprų galvos skausmą.

Kai vėlų sekmadienį 73-ejų metų lyderis buvo atvežtas į ligoninę, gydytojai sakė, kad jo sveikatos būklė bus stebima parą ar pusantros.

A.Zangrillo pažymėjo, kad premjeras "patiria skausmus, kuriuos ne visada lengva kontroliuoti" vaistais.

Pasak jo, S.Berlusconi veido sužeidimams gydyti neprireiks plastinės operacijos.

Premjeras "viešoje veikloje negalės dalyvauti nuo 10 iki 15 dienų, geriau kad jis nedirbtų visas 15", sakė gydytojas.

Policija nurodė, kad S.Berlusconi užpuolikas 42-ejų Massimo Tartaglia turi psichikos problemų.

Kol kas jis lieka policijos areštinėje, nepaisant jo advokatų reikalavimo nors laikinai jį perkelti į psichiatrinę ligoninę.

M.Tartaglia, sviedusiam į premjerą sunkų suvenyrinį Milano katedros modelį, gresia iki penkerių metų kalėjimo, jeigu jis bus pripažintas pakaltinamu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.