aA
Trečiadienį Kauno apygardos teismas patenkino Kauno apygardos prokuratūros prašymą ir už didelio kiekio narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimą kauniečiui A. J. skyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose.
Teismas padvigubino bausmę narkotikų prekeiviui
© Vilniaus aps. VPK nuotr.

„Siekdamas užtikrinti bausmės paskirtį ir užkirsti tolimesnį narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo kelią jaunų žmonių tarpe, apeliacinio teismo prašiau skirti nuteistajam griežtesnę bausmę“, – kalbėjo kaltinimą teisme palaikęs prokuroras Ričardas Gailevičius.

Šių metų rugsėjį Kauno apylinkės teismas kauniečiui skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę už tai, kad jis savo namuose laikė narkotines ir psichotropines medžiagas. Kratos metu policijos pareigūnai jų rado ir A. J. kelnių kišenėje. Ikiteisminio tyrimo duomenimis, A. J. anksčiau pats vartojo narkotikus, o po kurio laiko dideliais kiekiais pradėjo juos pardavinėti, praneša Kauno apygardos prokuratūra.

Nuteistasis taip pat skundė apylinkės teismo sprendimą, prašydamas sušvelninti ir skirti su laisvės atėmimu nesusijusią bausmę.

Baudžiamasis kodeksas tam, kas neteisėtai įgijo, laikė ir gabeno didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų, turėdamas tikslą jas parduoti ar kitaip platinti yra baudžiamas nuo 8 iki 10 metų laisvės atėmimo bausme.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.