aA
Didžiosios Britanijos Karališkosios žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos draugijos („Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals“ arba RSPCA) darbuotojai paviešino keisčiausių 2009 m. telefono skambučių į „karštąją liniją“ turinį. Pagal „The Daily Telegraph“ praneša lenta.ru.
Kvailiausi skambučiai gyvūnų apsaugos karštąja linija
© Corbis/Scanpix

Pranešama, kad šiemet gyvūnų apsaugos darbuotojams paskambino moteris, kuri norėjo pranešti apie liūdną žuvėdrą, tupinčią lietuje.

Kita moteris norėjo sužinoti, kodėl jos katė nemurkia, o dar viena paprašė užsakyti jai kėdę, kurią pamatė RSPCA labdaros parduotuvės vitrinoje.

Be to, retsykiais skambinantys žmonės gyvūnais palaiko negyvus daiktus. Taip gyvūnų apsaugos darbuotojai, atvykę gelbėti vėžlio į intensyvaus eismo greitkelį, rado ant kelio subliuškusį futbolo kamuolį.

Kitą kartą buto gyventojai pareiškė, kad ant jų lubų jau keletą dienų kabo šikšnosparnis, nors iš tiesų tai buvo atsilupę sienų apmušalai.

Vidutiniškai „karštoji linija“ sulaukia skambučio kas 29 sekundes. Dažniausiai skambinantys žmonės klausia patarimų, kaip prižiūrėti savo augintinius, arba praneša apie tikrus žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.