aA
Jonavos teisėsaugininkai sprendžia, dėl ko nukentėjo jų krašte savaitgalį viešėjęs Indijos pilietis. Dėl paties svečio šykštumo ar jo mūvėtos auksinės apyrankės blizgesio?
Indo užduotas galvosūkis policijai
© Corbis/Scanpix

Kriminalines problemas, kurias kėlė Ruklos pabėgėlių centras, primiršusi Jonavos policija vėl turėjo vargo su užsieniečiu. Šeštadienio vakarą į plėšikų spąstus pateko Kaune apsistojęs laikiną leidimą gyventi Lietuvoje turintis Indijos pilietis.

Apie įvykį galima spręsti iš to, kiek pavyko išsiaiškinti nekaip angliškai kalbantiems tą vakarą budėjusiems Jonavos policininkams. 39 metų Frankas L., turėjęs jų mieste asmeninių reikalų, šeštadienį apie 20.30 val. Jonavos centre, ne per toliausiai nuo policijos pastato, susistabdė pakeleivingą automobilį. Paskutinis į Kauną vykstantis autobusas turėjo būti už pusvalandžio. Mikroautobusai jau nevažinėjo.

"Pakėliau ranką ir "Mercedes Benz" sustojo", - pasakojo Indijos pilietis, po kurio laiko rastas už 5-6 kilometrų nuo Jonavos visas purvinas, kruvinu veidu ir suplėšyta striuke.

Automobilį vairavo mergina, jos bendrakeleiviai buvo 3 vaikinai. Kaip manoma, pigesne kelione nei viešuoju transportu susigundęs indas įsėdo į jų automobilį. Kokio lygio buvo jo bendrakeleivių anglų kalbos žinios, neaišku. Tačiau, remiantis svečio pasakojimu, tam tikrus "universitetus" jie galėjo būti baigę.

Vos išvažiavęs iš Jonavos, mersedesas staiga išsuko iš kelio Jonava-Kaunas į miško keliuką. Kas įvyko vėliau, jau "techniniai dalykai". Indas sumuštas, iš jo atimtas mobiliojo ryšio telefonas "Nokia 6500", auksinė apyrankė, rankinis laikrodis ir 100 litų. Buvę bendrakeleiviai paliko apiplėštąjį nusikaltimo vietoje.

Jam neliko nieko kito, kaip vėl eiti stabdyti pravažiuojančių automobilių. Ir vėl pasisekė - vienas sustabdytas ekipažas mokėjo angliškai. Iškviesta policija pirmiausia pavėžėjo Frankas L. iki Jonavos ligoninės. Konstatavus, kad patirti sumušimai - tik paviršiniai, indas išleistas gydytis ambulatoriškai. Tą vakarą patirtų nuostolių jis įvardyti nesugebėjo.

"Tai ne pirmas atvejis, kai mūsų apylinkėse nukenčia pakeleivingais automobiliais važinėjantys asmenys. Tačiau užsieniečių, patekusių į šiuos spąstus, dar nebuvo", - LŽ teigta Jonavos policijoje.

Frankui L. belieka guostis, kad jis išvengė bendraamžio iš Japonijos, kuris pirmadienį vakare pakliuvo į Vilniaus plėšikų spąstus, likimo. Apie 18.30 val. jam Laisvės prospekte pagrasinta daiktu, panašiu į pistoletą. Vėliau užpuolikai išsitraukė peilį. Ligoninėje gydomas Japonijos pilietis teigia netekęs piniginės, kurioje buvo mokėjimo kortelė, laikinas leidimas gyventi Lietuvoje ir valstybinis socialinio draudimo pažymėjimas.

„Lietuvos žinios“