aA
Partiją "Tvarka ir teisingumas" drebina skandalas - per pusšimtį Vilkaviškio skyriaus narių pareiškė ją paliekantys. Jie protestuoja prieš "tvarkiečių" vadovybės vykdomą perversmą skyriuje.
Virvė, traukimas, ginčas, konflikas, karikatūra
Virvė, traukimas, ginčas, konflikas, karikatūra
© DELFI

Didžiulę pasipiktinimo bangą tarp Vilkaviškio "tvarkiečių" sukėlė partijos valdybos sprendimas iš skyriaus pirmininko pareigų atleisti ir iš partijos pašalinti skyriaus kūrėją Antaną Birgiolą. Daugiau kaip pusšimtis vietos "tvarkiečių" jau parašė pasitraukimo iš partijos pareiškimus.

Skyriaus aktyvistai artimiausiomis dienomis žada važiuoti į Vilnių ir pasikalbėti su partijos vadovais, kad šie pakeistų savo sprendimą. "Mums ne pakeliui su žmonėmis, kuriems svarbu tik partijos narių skaičius, o ne jų moralinės nuostatos, ankstesnis elgesys", - LŽ tikino Vilkaviškio "tvarkiečiai".

Oficialiai teigiama, kad A.Birgiolas nubaustas dėl "Tvarkos ir teisingumo" įstatų pažeidimo ir esą destruktyvios veiklos. Tačiau iš tikrųjų dėl to, kad A.Birgiolas ir apie 40 jam pritariančių bendražygių atsisakė priimti į skyrių dar beveik tiek pat naujų narių.

"Tai buvo daugiausia perbėgėliai iš kitų partijų, buvo net tokių, kuriuos jau buvome pašalinę iš partijos. Keletas pretendentų net yra teisti. Nenorėjome, kad jie dalyvautų skyriaus veikloje", - LŽ sakė A.Birgiolas. Tokia vilkaviškiečių pozicija dar labiau pakurstė partinių rietenų laužą. Į skyriaus susirinkimą atvykę partijos valdybos narys Vytautas Kamblevičius ir partijos koordinatorius Marijampolės apskrityje Rolandas Jonikaitis nuo susirinkusiųjų neslėpė, kad pensinio amžiaus A.Birgiolą jau nuspręsta atleisti iš pareigų be jų žinios.

Skyriaus pasipriešinimas tokiems planams nesutrukdė "tvarkiečių" prezidiumui, o vėliau valdybai konstatuoti, kad A.Birgiolui partijoje vietos nėra. "Manęs net į valdybos posėdį nepakvietė. Bet tuo, kas įvyko, nesistebiu, nes jau kurį laiką jutau, kad partijos viduje vyksta nešvarūs dalykai. Todėl dabar esu susitaikęs su tuo, kas atsitiko", - vakar tikino A.Birgiolas.

LŽ kalbintas partijos "Tvarka ir teisingumas" pirmininko pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis teigė, kad su vilkaviškiečiais dar bus kalbama. "Vilkaviškyje yra daug ir gerų žmonių, todėl esu tikras, kad jie susitelks ir dirbs dar geriau", - miglotai aiškino jis. Tuo metu "paksininkų" koordinatorius Marijampolės apskrityje R.Jonikaitis tikino nesisielojantis, kad partiją paliks grupė bendražygių.

„Lietuvos žinios“