aA
Visagino miesto apylinkės teismas išnagrinėjo 41 metų Julijaus Gubko, kurį prokuratūra kaltino plėšimu panaudojant šaunamąjį ginklą ir nedidelės vertės svetimo turto sunaikinimu, baudžiamąją bylą. Teismas J. Gubko pripažino kaltu ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę, pranešą Generalinė prokuratūra.
Niekur nedirbantis ir nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis J. Gubko į teisėsaugos pareigūnų rankas pakliuvo lapkričio 27 d.
Visagino sodų siaubas vėl už grotų
© Corbis

Tą dieną, išdaužęs lango stiklą, jis įsibrovė į sodų bendrijoje „Pavasaris“ esantį namą. Nekviestą svečią užklupo iš miesto grįžusi namo šeimininkė M. J. Atrakinusi duris moteris kambaryje išvydo nepažįstamą vyriškį, kuris ramiausiai puotavo – buvo užsiplikęs kavos ir atsikimšęs butelį degtinės. Įsibrovėlis jau buvo spėjęs persirengti antrajame namo aukšte rastais drabužiais. Vienoje rankoje nepažįstamasis laikė M. J. namie paliktą mobilųjį telefoną, kitoje – irgi jai priklausantį dujinį revolverį. Moteris pareikalavo kad įsibrovėlis tuoj pat išeitų. Nukreipęs į ją ginklą, vyriškis išėjo, pasiimdamas ir butelį degtinės.

Žinodama, kad revolveryje yra šovinių, moteris nemėgino sulaikyti plėšiko. Tačiau ji tuoj pat paskambino į policiją. Pagal detalų nusikaltėlio apibūdinimą pareigūnai netrukus J. Gubko sulaikė ir uždarė į areštinę. Išėjęs su grobiu iš namo plėšikas veltui laiko neleido: sulaikius jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

Paaiškėjo, kad prieš įsilauždamas į M. J. namą J. Gubko ankstyvą rytą sodų bendrijoje „Pavasaris“ atjungė elektros tiekimą. Dėl to kuriam laikui buvo išsijungusi kai kuriuose namuose įrengta signalizacija.

Vilniuje gimęs, bet pastaraisiais metais Visaginą pamėgęs J. Gubko teistas kone dešimt kartų, daugiausia – už vagystes. Šių metų balandį Visagino miesto apylinkės teismo nuosprendžiu vėl buvo pasiųstas už grotų.

Paleistas iš pataisos namų birželį, vėl ėmėsi senojo „verslo“. „Jis buvo tikras aplinkinių sodų bendrijų siaubas, – sakė Visagino miesto apylinkės vyriausiasis prokuroras Genadijus Jefimovas. – Ne vieną namą yra apšvarinęs – ten netgi įsikurdavo. Paleistas į laisvę grįždavo į tuos pačius namus ir apvogdavo nuo jo jau nukentėjusius žmones. Dabar kurį laiką sodininkai ir ten gyvenantys visaginiečiai galės būti ramūs...“

Lapkričio 27 d. su pavogtais daiktais pasprukusį J. Gubko policija operatyviai sulaikė. O jau gruodžio 2 d. prokuroras Andriejus Melkovas su pareiškimu kreipėsi į Visagino miesto apylinkės teismo pirmininką, prašydamas ikiteisminį tyrimą J. Gubko baudžiamojoje byloje užbaigti pagreitinto proceso tvarka. Gruodžio 7 d. teismas šią bylą išnagrinėjo ir paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. Įstatymas tam, kuris apiplėšė panaudojęs šaunamąjį ginklą ar sprogmenį, numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 10 metų. Posėdyje dalyvavęs prokuroras siūlė J. Gubko 6 metams izoliuoti nuo visuomenės. Teismas skyrė 4.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.