aA
JAV prezidentas Barackas Obama, kuris užsitikrino politinę paramą ir kreipėsi patarimų į investicijų guru Warreną Buffettą, dabar galės jaustis dar artimesnis antrajam turtingiausiam pasaulio žmogui, praneša „Reuters“.
Barackas Obama
Barackas Obama
© AFP/Scanpix

Pagal jų giminės medžius, šie du vyrai, kurie pasirodė toje pačioje scenoje 2008 m. vykusios prezidento rinkiminės kampanijos metu, yra labai tolimi septintos eilės pusbroliai.

Interneto svetainės ancestry.com genealogai antradienį paskelbė, kad B. Obama ir W. Buffettas yra susiję per XVII a. gyvenusį prancūzą vardu Mareeną Duvallį.

Pasak interneto svetainės genealogų, M. Duvallis (kuris emigravo iš Prancūzijos į Merilendą šeštajame XVII a. dešimtmetyje) yra 9 kartos B. Obamos prosenelis ir 6 kartos W. Buffetto prosenelis.

Šis atradimas buvo padarytas atsitiktinai, kai ta pati genealogų darbo grupė, kuri tyrinėjo B. Obamos giminės medį, pradėjo tyrinėti informaciją apie W. Buffetto gimines.

„Mes atpažinome M. Duvallio vardą ir pradėjome svarstyti, ar tarp jų yra ryšys“, – sako projektui vadovavusi mokslininkė Anastasia Tyler.

„Todėl daugiausiai dėmesio skyrėme M. Duvalliui. Mes visuomet ieškojome būdo parodyti, kokia įdomi yra šeimos istorija. Kaip dabar, kai atrandame panašumų giminės medžiuose“, – teigė A. Tyler, duodama interviu, „Giminės medis veda jus tokia kryptimi, kokios nesitikite.“

Warren Buffett
Warren Buffett
© Reuters/Scanpix

Giminės medis rodo, kad B. Obama yra susijęs su M. Duvalliu iš motinos Stanley Ann Dunham pusės, tuo tarpu kai W. Buffett yra susijęs su M. Duvalliu per savo tėvą Howardą Buffettą.

A. Tyler teigimu, M. Duvallio gyvenimas buvo pasakojimas apie „greitą praturtėjimą“. Jis atvyko į Ameriką, būdamas samdomu patarnautoju, tačiau iki 1659 m. jau nusipirko nuosavybės Merilende ir tapo plantatoriumi ir pirkliu, ir buvo laikomas „garbingu džentelmenu“.

„Tai gana didelis pasiekimas“, – sakė A. Tyler apie M. Duvallio kilimą visuomenėje, „Galima rasti panašumų jo ir jų abiejų (B. Obamos ir W. Buffetto) gyvenimuose.“

Prezidento rinkimų kampanijos metu Lynne Cheney sakė atradusi, kad jos vyras, tuometinis viceprezidentas Dickas Cheney, yra tolimas B. Obamos pusbrolis.

Taip pat paaiškėjo, kad B. Obama turi vokiškų šaknų iš šeštos kartos prosenelio ir ryšių su Airija per trečios kartos prosenelį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.