aA
Moteris geriau atsimena savo pirmųjų batų porą – įsigytą už savus pinigus – nei seną vaikiną, rodo tyrimas. Kaip praneša „The Telegraph“, nesvarbu, ar tai būtų Manolo Blahnik pora, ar Jimmy Choos batai – juos dėvi Sarah Jessica Parker televizijos seriale „Seksas ir miestas“, – ar visai neprabangūs batai 92 procentai moterų juos prisimena geriau nei savo pirmąjį bučinį.
Moters kojos
Moters kojos
© Corbis/Scanpix

96 procentai apklausoje dalyvavusių moterų gailisi, jog teko pirmuosius batus išmesti, nors tik 15 proc. moterų gailisi, jog nebesimato su pirmuoju vaikinu. Apklausoje dalyvavo 1000 moterų.

Apklausos rezultatai taip pat parodo, kad moterys batus perka ypatingos progoms: vestuvėms, gimtadieniams ar net vakarėlių proga. Priduriama, kad daugelis moterų linkusios neišmesti savo batų, net jei jų nebenešioja, ir dažnai sukaupia nemažą jų kolekciją.

„Moterys su batais elgiasi kai su geriausiais draugais. Atrodo, kad jų prisiminimai apie apavą išlieka ilgiau nei apie buvusias meiles“, – tyrimo rezultatus komentuoja apklausai vadovavęs Glendonas Lloydas.

Ankstesnės apklausos parodė, kad moterys vidutiniškai turi 19 porą batų, tačiau reguliariai dėvi tik 4.

Internetinė apklausą užsakė bendrovės, bandančios išspręsti batų laikymo problemas.