aA
Švedijos ambasados Maskvoje prekybos ir ekonomikos skyriaus pirmasis sekretorius Andersas Martinas Forssas skubiai išvyko iš Rusijos dėl tarptautinio skandalo, susijusio su jo pašaliniu verslu Rusijos teritorijoje, pranešė ketvirtadienį Rusijos televizija NTV.
Rusijos televizija: švedų diplomatas turėjo palikti Maskvą dėl prekybos pėdkelnėmis
© A.Didžgalvio nuotr.

NTV kanalas, remdamasis Rusijos URM, paskelbė, kad šis švedų diplomatas iš Baltarusijos į Rusiją veždavo nebrangias moteriškas ir vyriškas kojines. Pigiai prisipirkęs jų Baltarusijoje jis veždavo jas į Rusiją, naudodamasis diplomatine neliečiamybe.

Pasak Rusijos URM valstybinio protokolo departamento skyriaus vadovo Nikolajaus Sandroso, tokiais veiksmais Švedijos diplomatas pažeidė Vienos konvencijos 42-ąjį straipsnį ir padarė nusikaltimą, vadinamą "kontrabanda".

"Diplomatas būdamas užsienio šalyje neturi imtis profesinės ar komercinės veiklos siekiant asmeninės naudos, - aiškino N.Sandrosas. - Švedija nusprendė, jog ponas Forssas turi nutraukti tarnybą ambasadoje Maskvoje; šiuo metu jis jai išvyko iš Rusijos".

Anot "Interfax", A.M.Forssas Rusijoje dirbo nuo 2007-ųjų metų, o anksčiau tarnavo Latvijoje ir Lietuvoje.

2005-ųjų sausį tuomet Švedijos ambasados Lietuvoje antrasis sekretorius A.M.Forssas buvo patekęs į nedidelę avariją Vilniuje, Mindaugo ir J.Basanavičiaus gatvių sankryžoje.

Anuomet Policijos departamentas pranešė, kad automobilį "Škoda" vairavęs diplomatas sankryžoje nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio "Audi 80" ir su juo susidūrė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.