aA
Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderis Valdemaras Tomaševskis apgailestauja, kad Lietuvoje vilkinamas žemės grąžinimo procesas.
V.Tomaševskis: trūksta geros valios dėl žemės grąžinimo
© A.Solomino nuotr.

"Trūksta geros valios, kad klausimas būtų išspręstas. Turėjome kairiųjų Vyriausybę, dabar dešinieji prie valdžios, deja, problema nesprendžiama, ir procesas nejuda. Atimti iš žmonių pensijas arba padidinti mokesčius - tai galima per naktį priimti sprendimus. Praėjo 20 metų, bet žemės negrąžintos buvusiems savininkams", - pirmadienį spaudos konferencijoje Seime sakė Europos Parlamento narys V. Tomaševskis.

Jo teigimu, miesto savivaldybės dažnai nepateikia teisinio pagrindo dėl atsisakymo formuoti sklypus. "Tvirtinama, kad neva sklypo ribose laisvų plotų nėra, nors yra laisvi (neužstatyti) žemės plotai, kuriuose galima papildomai suformuoti grąžintinus natūra žemės sklypus. Savivaldybės paveldėtojus paprastai informuoja, kad jų sklypai yra priskirti valstybės išperkamai žemei", - sakė V. Tomaševskis.

Jo manymu, tai neteisėti veiksmai, kadangi šiuose sklypuose įstatymo numatyta tvarka nėra patvirtinti detalieji planai.

"Laisvas valdininkų aiškinimas vieno iš svarbiausių įstatymų - Piliečių nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamąjį turtą atkūrimo įstatymo 12 straipsnio - taikymą privedė prie katastrofiškos situacijos dėl žemės grąžinimo miestuose", - teigė LLRA lyderis V. Tomaševskis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.