aA
Policija nustatė asmenį, lapkričio 29 dieną ant Lenkijos ambasados pastato užrašiusį - „Lauk iš Lietuvos“, praneša Vilniaus apskrities policija.
Lenkijos ambasada Lietuvoje, Lenkijos vėliava
Lenkijos ambasada Lietuvoje, Lenkijos vėliava
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Lapkričio 29 d., sekmadienį, apie 6 val. ryto buvo pastebėta, kad ant Lenkijos ambasados pastato sienos buvo nupieštas apverstas kryžius ir parašyta frazė - „Lauk iš Lietuvos“.

Vilniaus trečiasis policijos komisariatas, prisidedant kolegoms iš kitų policijos įstaigų, atliko ikiteisminį tyrimą dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir pirmadienį pareiškė įtarimus 17-mečiui moksleiviui iš Vilniaus, kuris prisipažino padaręs šią nusikalstamą veiką. Vaikinas tvirtina, kad jo poelgio motyviai niekaip nesusiję su nacionalizmu ar pan.

Pasak pareigūnų, jaunuolio paaiškinimas „labai savotiškas“, tačiau jie neatskleidžia įtariamojo motyvų. Sprendžiant pagal tai, kad ant ambasados sienos buvo nupieštas ir apverstas kryžius (vienas iš satanistų simbolių), gali būti, jog moksleivis buvo vedinas antikrikščioniškų įsitikinimų ar pan.

Vaikinui gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.