aA
Artėjant savivaldybių tarybų rinkimams, rinkimų komisijoms pavyko išplatinti maždaug 96 procentus rinkėjų pažymėjimų.
"Negalėčiau pasakyti, kad platinant rinkėjų pažymėjimus, būtų kilę ypač didelių problemų", BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Jo teigimu, rinkėjų sąrašai toliau tikslinami, negavusiems rinkėjų pažymėjimų duodamos pildyti specialios anketos, kuriomis prašoma įrašyti į rinkėjų sąrašą.

Pasak jo, daugiausia sunkumų kilo dalijant pažymėjimus Vilniuje ir Palangoje, kur, Z. Vaigausko teigimu, didžiausia gyventojų migracija.

Anot VRK pirmininko, pasikeitus Vilniaus miesto ir rajono ribai, miesto ribose atsidūrė nemažai vienodus pavadinimus turinčių kaimų, tad kilo painiava.

"Ši painiava vyksta nuo rinkimų iki rinkimų. Lieka stebėtis, kodėl savivaldybė nesirūpina suteikti gatvių pavadinimų", sakė Z. Vaigauskas.

Pasak jo, kaip visada sunkumų iškilo dalijant rinkėjų pažymėjimus studentų bendrabučiuose ir kolektyvinių sodų bendrijose.

Z. Vaigausko teigimu, šiemet rinkimų komisijos nespausdino rinkėjų pažymėjimų tiems asmenims, kurie yra išsiregistravę iš ankstesnės gyvenamosios vietos, tačiau neįsiregistravę naujojoje, nors ir pranešę ketinimus įsiregistruoti. Tokie asmenys, kurių praėjusią savaitę buvo 11 tūkstančių, privalėjo kreiptis į savo apylinkės rinkimų komisijas ir pildyti specialius prašymus.

Lietuvoje rinkėjų sąraše yra 2 mln. 641 tūkst. 511 rinkėjų. Pažymėjimus gavo 2 mln. 450 tūkst. 922 žmonės. VRK pateiktuose duomenyse kol kas nėra skaičių iš Šiaulių rajono.

Savivaldybių tarybų rinkimai įvyks kovo 19 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.