aA
Čečėnų ginkluotos formuotės ketina pakeisti kovos veiksmų prieš federalines pajėgas taktiką.
Kaip pranešė jungtinės federalinių pajėgų grupuotės Šiaurės Kaukaze štabo pareigūnai, svarbiausias uždavinys, kurį kovotojams iškėlė jų vadovybė, - išeiti iš kovos veiksmų zonos Čečėnijos pietuose.

Štabo pareigūnų duomenimis, šią užduotį čečėnų formuotės ketina atlikti lygiagrečiai trimis kryptimis. Dalis kovotojų mėgins sugrįžti į respublikos lygumas ir ten stengtis destabilizuoti padėtį teroro aktais prieš federalinės ir vietos valdžios institucijas.

Pagrindinės kovotojų pajėgos sieks prasiveržti pro administracinę Čečėnijos sieną į gretimas respublikas - Dagestaną ir Ingušiją.

Štabo pareigūnai mano, jog iki pagrindinių kovotojų pajėgų išsiveržimo iš Argūno tarpukalnės, pavieniai būriai ir grupės nuo 20 iki 100 žmonių aktyviai priešinsis federalinių pajėgų daliniams.

Štabo pareigūnai pranešė, kad, įvairiais vertinimais, Argūno tarpukalnėje vis dar yra apie 2 tūkst. kovotojų. Iš viso neteisėtose ginkluotose formuotėse Čečėnijoje šiuo metu gali būti apie 7 tūkst. žmonių, mano Rusijos kariškiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.