aA
Tačiau, V. Putino žodžiais, Rusija galėtų tapti NATO nare tik tuo atveju, jeigu būtų laikoma lygiaverte partnere.

"Tokį jo atsakymą mes laikome pozityviu, nes tai rodo, kad Maskvoje esama naujo noro gerinti santykius su NATO, vėl pradėti dirbti su Aljansu", pareiškė Valstybės departamento atstovas spaudai Jamesas Foley (Džeimsas Foulis).

"Mes sveikiname laikinai einančio prezidento pareigas Putino pasiryžimą užmegzti gerus santykius su Vakarais ir manome, kad jo pareiškimą reikia vertinti šiuo požiūriu", sakė atstovas.

Tačiau Rusijos UR ministras Igoris Ivanovas pareiškė, kad V. Putino atsakymas buvo hipotetiškas. NATO generalinis sekretorius George Robertsonas (Džordžas Robertsonas) taip pat sakė, kad Rusijos stojimo klausimo dienotvarkėje nėra.

J. Foley taip pat pareiškė, kad JAV norėtų matyti greitesnę NATO ir Rusijos bendradarbiavimo pažangą tokiose praktinėse srityse, kaip mokslas, oro transporto saugumas, civilinės gynybos parengtis bei karininkų perkvalifikavimas.

"Be to,... mes norėtume matyti platesnį saugumo dialogą, besiklostantį taip, kaip buvo ketinama, pasiekus pradinį susitarimą tarp Rusijos ir NATO", sakė atstovas, turėdamas galvoje 1997 metų susitarimą.

1999 metais Rusija nutraukė ryšius su NATO, protestuodama prieš Aljanso surengtą Jugoslavijos bombardavimų kampaniją per Kosovo konfliktą. Kai G. Robertsonas vasario mėnesį apsilankė Maskvoje, Rusija sutiko vėl atnaujinti šiuos kontaktus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.