aA
Kultūros ministerija nori įsteigti postą pareigūnui, kuris rūpintųsi žiniasklaidos problemomis ir aktualijomis. Tai trečiadienį spaudos konferencijoje sakė kultūros ministras Arūnas Bėkšta, grįžęs iš praėjusią savaitę Krokuvoje vykusios 6-osios Europos ministrų konferencijos "Žiniasklaidos politika rytdienai".
Pasak A. Bėkštos, už žiniasklaidos politiką Lietuvoje nėra atsakinga nei viena ministerija, išskyrus Susisiekimo ministeriją, kuri tik randa pretendentus transliavimo dažniams.

"Nemanau, kad kas nors turėtų reguliuoti žiniasklaidos veiklą, tačiau kalbama apie tokią instituciją, kuriai būtų nuolatinis galvos skausmas dėl įstatymų redagavimo, plėtimo, dėl santykių su tarptautinėmis organizacijomis", sakė ministras.

Pasak jo, reikia apibrėžti Kultūros ministerijos funkcijas žiniasklaidos reguliavimo srityje.

"Ministerija nebus Centro komiteto propagandos ir agitacijos skyrius", pažymėjo A. Bėkšta.

Jo teigimu, sprendimą apie žiniasklaidos veiklą reguliuojančios pareigybės įsteigimo priims Vyriausybė. Naujasis pareigūnas darbą galėtų pradėti kitų metų pradžioje.

Spaudos konferencijoje A. Bėkšta taip pat pristatė Europos ministrų Krokuvoje paskelbtą deklaraciją, numatančią pagrindinius žiniasklaidos politikos aspektus: subalansuotą informacijos ir išraiškos laisvę su kitomis teisėmis, žiniasklaidos paslaugų ir turinio pliuralizmą, socialinių ryšių propagavimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.