aA
Seimo dauguma, priimdama pareiškimą, kritikuojantį Rusijos poziciją dėl santykių su Lietuva, nederamai pasinaudojo užsienio politikos klausimais vidaus politiniams tikslams pasiekti, teigia liberalų lyderiai.
Spaudos konferencijoje trečiadienį Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) pirmininkas Rolandas Paksas bei vienas jo pavaduotojų, Seimo narys Alvydas Medalinskas paskelbė antradienį LLS valdybos priimtą kreipimąsi į Lietuvos partijas dėl atsakingo požiūrio į užsienio politiką.

Pareiškime įvairių partijų vadovai raginami atsisakyti užsienio politikos klausimų naudojimo, siekiant vidaus politikos tikslų bei siekti didžiąją dalį užsienio politikos sprendimų priimti politinių partijų bendruoju sutarimu.

LLS ragina priimti bendrą parlamentinių politinių partijų ir apklausose populiariausių politinių jėgų vadovų pareiškimą, kuriame būtų atspindėtas siekis vykdyti užsienio politikos tęstinumą.

A. Medalinsko, kuris yra vienas pagrindinių LLS užsienio politikos ideologų, teigimu, antradienį Seimo priimto "pareiškimo kalba labiau priimtina vienos partijos elektoratui, bet ne politikams ir diplomatams".

Parlamentaras stebėjosi, kad kelerius metus puoselėti su Rusija santykiai "per dvi savaites įgavo grėsmingą pobūdį".

"Tai klausimas, kuris skaudžiai paliečia kiekvieną žmogų. Politika turi būti ir apdairesnė, ir atsakingesnė", sakė A. Medalinskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.